Икономика Финанси Антикризисно

balgari.bg

Антикризисно

Финансистът Любомир Христов е съпредседател на Института на дипломираните финансови консултанти в България. През 2008 г. влиза в състава на новосъздадената към Европейската комисия Експертна група по финансово образование, чиито цели са да съветва ЕК в сферата на финансовото обучение и членовете й да споделят опит и добри практики, прилагани в техните страни.
В кариерата си Любомир Христов има постове като член на Управителния съвет на БНБ и съветник на изпълнителния директор на Световната банка, представляващ България (от 1995 до 2000 година). От 2001 до 2006 г. ръководи проекти в американски компании, а от април 2007 до юни 2008 г. е изпълнителен директор на Централния депозитар.
В свое интервю, поместено на www.vesti.bg, Любомир Христов анализира процесите в световната икономика и дава ценни съвети за финансово оцеляване в кризисния период.
Христов е част от екипа на Меглена Кунева и неин кандидат-вицепрезидент на президентските избори на 23 октомври 2011 г.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google