Икономика Финанси Най-добър млад предприемач на Острова

balgari.bg

Най-добър млад предприемач на Острова

Боян Бенев е роден на 16 октомври 1984-та. Шестгодишен е, когато родителите му се местят във Великобритания.
На 12 Боян започва да издава училищен вестник в Лийдс. Дори печели, като продава изданието си.
На 16 години регистрира първата си фирма - "Critica Marketing Limited", и започва да прави етикети за вино, предназначени за специални поводи. Но истинското му "кръщение" в света на бизнеса стартира от една училищна програма - "Young Enterprise".
През 2003 г. Боян вече е студент по икономика в University College в Лондон, където завършва "Икономика и бизнес".
Бликащите иновативни идеи на младия човек прерастват в многобройни проекти - повече или по-малко успешни. Движи го любопитството, цени свободата и предпочита сам да реализира бизнесхрумванията си. Търгува с диаманти, издава брошура за намаления и отстъпки в различни заведения и магазини, прави сайт за популяризиране на работата на художници от цял свят.
В края на 2006 г. Боян регистрира компанията си Benev Limited за консултации в областта на недвижимите имоти.
През 2007-а е обявен за най-добър млад предприемач от британското списание за бизнес и икономика "Start Your Business Magazine".
За най-интересно в бизнеса Боян определя създаването на концепция. По неговите думи "важна е не само идеята за нещо, а моделът зад него".
У нас са издадени три книги на Боян Бенев - "Малка книга за бизнеса", "Малка книга за реалността" и "Две поколения". Първите две съдържат афористични мисли за бизнеса и света, който ни заобикаля, а "Две поколения" отговаря на много въпроси за настоящето и бъдещето на България.
Боян Бенев обича музиката и пътуванията и прави скулптури от сребро, злато и восък. Ново предизвикателство пред него е работата като водещ по БНТ.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.