История Нова история Голямата уста на българската политика

balgari.bg

Голямата уста на българската политика

Татяна Дончева Тотева е родена на 28 януари 1960 г. в Трявна. Завършва националнаата математическа гимназия и право в СУ. Преди да влезе в политиката, работи като прокурор и адвокат.
Дончева е избрана за депутат от листата на БСП в 38-ото, 39-ото и 40-ото народно събрание. Участвала е в работата на Временна комисия за подготовка на предложения за промени в Конституцията (18 януари - 30 март 2006 г.) и във Временна комисия за обсъждане на проекта и предложения за промени в Конституцията на Република България (11 октомври 2006 - 2 февруари 2007 г.).
В 40-ото НС Татяна Дончева е зам.-председател на ПГ на Коалиция за България, член на Комисия по правни въпроси, зам.-председател на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Председател е на Постоянна подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и на службите за обществен ред в 40-ото НС.
През май 2009-а, Дончева обяви, че се оттегля от политиката, но на 21 април 2010 г. представи гражданската инициатива "Движение 21", на която формация е основател и лидер.
Татяна Дончева е човек, известен с това, че не се притеснява да говори каквото мисли. Остри думи по отношение на работата на държавните ни мъже не са рядкост в медийните й изяви.   

Какво мисли Татяна Дончева за свободата, цигулката и най-високия пост в държавата, прочетете на www.temanews.com
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google