Изкуство Музика Цапнат в устата отвя политици

balgari.bg

Цапнат в устата отвя политици

Бунтарят Светослав Витков е роден на 26 януари 1971-ва в София.
Завършва Математическата гимназия в столицата, следва в УНСС.
Става вокалист на група "Хиподил" през 1993 г. и пише всички текстове на песните на бандата. Основава формацията Светльо & The Legends през 2007 г. В телевизията се пробва като водещ на реалитито "Пей с мен" по Нова тв през 2008-а. 
Занимава се с карате от 1985 г., има черен колан и от 1994 г. е карате-инструктор на деца.
Автор е на книгите "Благодарение на...", "Карате. Поглед по пътя", "Bulgarno или истерията "Хиподил", "Наръчник за кандидат-президенти".
За себе си Светльо Хиподилски казва, че е наследил суровия и упорит планински нрав на бащиния си род и буйния лют македонски темперамент от рода на майка си.
Текстовете му са откровени до циничност, острият му език среща възторга на аудотория от най-различни възрасти.
През есента на 2011-а се кандидатира за президент под мотото "Президент търси България" и спечели 1.7 процента от гласовете.
"Не искаме вашия глас, а вашия крясък. Крясък срещу 20 години подигравка с обикновените българи. Всъщност ние сме необикновени българи, защото оцеляваме тук и сме още в България", записа в предизборно видеообръщение непрофесионалният политик. Витков не смята да се отказва от участие в обществения живот. 

За нестандартния поет разказва сп. "Тема"

Изборните страсти проследява в. "Дневник"
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google