Изкуство Кино Създател на компютърни светове

balgari.bg

Създател на компютърни светове

altЛюбомир Христов е завършил анимационна режисура във ВИТИЗ през 1985 г. в класа на Тодор Динов.
Работи в Анимационна студия "София", когато през 1990-а печели конкурс и е поканен да се включи в работата по пълнометражен анимационен филм в Лондон.
По-късно става художествен ръководител на едно от най-големите студия за визуални ефекти в английската столица - Cinesite. През 1998 г. го канят от централата на студиото в Холивуд, е става артдиректор.
Пет години по-късно създава собствено студио за дизайн и специални ефекти Christov Effects & Design.
Работил е за някои от най-касовите продукции през последните десет години - "Спийд рейсър", "Мистър и мисис Смит", "Лигата на необикновените", "Мисията невъзможна 2", "Х-Мен 2", "Хрониките на Ридик", "Жената котка", "Карибски пирати: До края на света", "Аватар", "Последният самурай," "Матрицата" 2 и 3, "Мумията", "300", "Момчетата чудо", "Армагедон". Работил е и за претендентите за "Оскар" "Животът на Пи" и "Арго".
Документалният филм на Борислав Лазаров "Приказка без край" - част от поредицата на "bTV документите: "Светове от пиксели", разказва за работата на художника. Гледайте го тук

Още за дизайнера - на www.24chasa.bg

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google