Изкуство Кино Българка с бляскаво холивудско бъдеще

balgari.bg

Българка с бляскаво холивудско бъдеще

Звездата от "Дневниците на вампира" - актрисата и модел Нина Добрев, е родена в София на 9 януари 1989-а.
Родителите й - художничка и компютърен специалист, се местят в Канада, когато Нина е на две годинки, от десетгодишната си възраст талантливото момиче живее в Торонто.
Танцът, гимнастиката, музиката и актьорската игра съпътстват Нина от най-крехка възраст. Тя учи в артколежа "Уексфорд", посещава и актьорската школа на Дийн Армстронг в Торонто. Записва се да учи социология в Университета в Торонто, но през 2008-а се посвещава изцяло на актьорската професия.
Дебютира в лентата на Сара Поли "Далече от нея" (дебют и за режисьорката) през 2006-а. Следват "Поетът", "Тайната на дъщеря ми", "Хлое", телевизионните поредици "Твърде млади за брак", "Молът", "Гимназия Деграси. Следващото поколение", "Границата".
Нина Добрев се е снимала с актьори като Джули Кристи, Рой Шайдър, Дарил Хана, Джулиан Мур, Лиам Нийсън.
Днес младата звезда живее в Ел Ей и в Торонто, пътува много, за да снима ("Дневниците на вампира" се снимат в Атланта), и мечтае за кариера като на Натали Портман.
През юли 2012-а Нина взе наградата Teen Choice Awards за най-добра актриса в тв фентъзи именно за двойната си роля във вампирската сага.

Интервю с красивата българка помества вестник "Труд"

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google