Изкуство Изобразително изкуство Търсачът на хармония

balgari.bg

Търсачът на хармония

Художникът Кеазим Исинов е сред призьорите от националната кампания "Пазител на традициите" за 2012 година.
Исинов е роден на 16 април 1940 г. в с. Садовец, Плевенско. През 1968 г. завършва живопис в Националната художествена академия в класа на Ненко Балкански. Освен в областта на живописта Исинов се занимава и с малка пластика, скулптура и миниатюра.
Първата му самостоятелна изложба е през 1971 г. През 1977 г. получава Първа награда на Международната изложба в Габрово, а през 1981 г. - Трета награда на изложба живопис по случай 1300 години България.
Кеазим Исинов е подреждал над 30 самостоятелни изложби в България и в пвече от десет страни по света. Удостоен е с орден "Св. св. Кирил и Методий" за заслуги в областта на културата.
Носител е на световната награда в конкурса на тема "Хиляда и една причини да обичаш Земята", проведен в Холандия, където участват 32 хиляди художници от цял свят.
Кеазим Исинов обича да създава поредици: с пейзажи, с мадони, семейства, с митологични персонажи. Има цикъл, посветен на личности от българската история. Дон Кихот е сред любимите му герои. Рисува го вече три десетилетия.
Автор е на цикъл картини за художниците и техните модели.
Обича родината и природата, а хармонията търси навсякъде.

Още - на http://bnr.bg
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google