Изкуство Фотография Революционер в образованието

balgari.bg

Революционер в образованието

Койно Койнов е роден във Варна през 1962 г. Има художествено образование, работи като фотограф и оператор.
През 1992 г. заедно със съпругата си Марина Койнов създава Училището по българска култура "Цар Симеон I". В частното школо в дългополското село Сладка вода, на 80 километра от Варна, се обучават деца от първи до четвърти клас. Програмата е уникална, тя включва занятия по български и английски език, математика, компютърни науки, светознание, гражданско образование, астрономия, анатомия. В училището в Сладка вода е възкресен забравеният краснопис, тук малчуганите овладяват основите на шаха, бойните изкуства, йога-практиката, ездата. Някои учебници са авторски - разработени са от преподавателите в училището, заниманията са двупосочен процес на общуване между учител и ученик, който процес не свършва с биенето на обедния звънец, залага се на комуникацията с природата.   
Койно Койнов има син и дъщеря, също възпитаници на училището в Сладка вода, днес те споделят своето образование и опит като преподаватели в Сладка вода. 
 
Още за уникалното училище и неговия уникален основател - на www.capital.bg и www.indigovo.info
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google