Изкуство Театър Сцената го изгражда, екранът - прославя

balgari.bg

Сцената го изгражда, екранът - прославя

Калин Врачански е роден на 9 юни 1981 г. в Червен бряг. Израства в Роман. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков през 2002-ра и още като студент играе в негови постановки.
От 2008 г. Калин е част от трупата на Театър "София". Дебютира тук с ролята на Марио в "Уморените коне ги убиват, нали?" по Хорас Маккой. Играл е в "Клетка за пеперуди" (в Музикалния театър), в "Иде ми да те убия", в "Пролетно пробуждане" и др.
В Кърджалийския театър пресъздава роли в "Съкровището на Силвестър" на Анжел Вагенщайн, в "Пук" на Валери Петров, в "Малката фея" от Воямил Рабадан, а в АРТ Театър играе в пиесите "Кучета" от Людмила и Александър Чутко, в "Есенна скука" от Некрасов, в "Греховната любов на Зографа Захарий" от Павел Спасов, в "Ревизор" от Гогол, в "Принцеса Турандот" от Карло Гоци.
За киното го открива режисьорът Дочо Боджаков в "Патриархат". На широката публика става известен от тв поредицата "Стъклен дом".
Калин Врачански се е снимал в тв реклами, занимавал се е с таекуондо, обича моторите и ездата.

Още любопитни неща за актьора прочетете във вестник "Монитор"
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google