Изкуство Театър Рицарят на театралния ритъм

balgari.bg

Рицарят на театралния ритъм

Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград, Русия. Актьорът е наследник на известна руска фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови.
През 1989 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Енчо Халачев. От 1996 г. е преподавател в НАТФИЗ. От 2001 г. - доцент по актьорско майсторство и режисура.
Баташов изигра над 40 роли в театъра и киното. От 2004 година бе актьор на свободна практика. Като режисьор постави спектаклите "Ритъм", "360 градуса", "SEXXX" и "Разбираш ли ме правилно". През септември 2010 г. на сцената на Театър 199 бе премиерата на четвъртия моноспектакъл на Андрей по текст на Ерик Богосян - "Влез в час!", след "Секс, наркотици и рокендрол" (1993), "С глава в стената" (1994) и "На живо" (1997).
Актьорът бе рицар на Ордена на тамплиерите. Влезе и в политиката, като стана депутат от парламентарната група на НДСВ през 2007 г.
На 29 ноември 2010 г. Андрей Баташов почина след тежко боледуване.

Източник: http://personi.dir.bg

Интервю с актьора прочетете тук
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google