Изкуство Архитектура Древно източно изкуство в български "одежди"

balgari.bg

Древно източно изкуство в български "одежди"

Инж. Елза Панайотова е завършила "Електронно-медицинска апаратура" в Санкт Петербург.
С древното китайско изкуство за аранжиране на околната среда фън шуй се занимава от 1999 г. Притежава сертификати за експерт по фън шуй (първо и второ ниво) и по радиестезия от Асоциация "Феномени", колективен член на Международната академия по информатика към ООН.
Във "Фэн шуй Международный форум" е преминала курсове по практически фън шуй, индивидуален фън шуй, "Летящи звезди". От академия "Ханлин" има сертификат за специалист по китайска астрология.
Елза Панайотова изготвя проекти на сгради и жилища, съобразени с изискванията на фън шуй, дава консултации, води семинари. Тя е консултант е на първото у нас здание, строено по законите на древната китайска наука - пететажна жилищна постройка с подземни гаражи, магазини и офиси на обща площ от 5000 кв. м. При работата по този проект инж. Панайотова е дала експертни предписания за избора на терен, за неговата форма, за разпределението на помещенията в сградата, за материалите, вложени в строителството.
Според инж. Панайотова още древните българи са прилагали метода на радиестезията при търсене на вода и при строеж. Те са знаели къде да градят домовете и обществените си постройки и винаги са избирали най-хубавите места. Днес тя практикува един модернизиран, съвременен фън шуй, съобразен с условията у  нас.
Публикации на инж. Елза Панайотова могат да се прочетат в списанията "Идеален дом", "Тема", "Бела", "Усури", във вестниците "Седмичен Труд", "Новинар", в сайта comfort.bg и другаде.
В работата й като фън шуй експерт й помагат знанията по метода "Силва", по номерология, ароматерапия, цветочислов анализ. Занимава се със светлинни медитации и преподава в школата "Шамбала мултиизмерно лечение".
Омъжена е, има две деца.

Елза Панайотова повдига завесата от древното изкуство "Вятър и вода" тук и тук
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google