Изкуство Изобразително изкуство Виж кой рисува холивудските приказки

balgari.bg

Виж кой рисува холивудските приказки

Малко след като завършва "Анимация" в НАТФИЗ, Владимир Тодоров е приет в лондонското Amblimation Studios през 1990 г. Студиото е собственост на Стивън Спилбърг, но нашият художник не знае това.
През 1997-а пък съдбата отвежда Владо в Лос Анджелис - той става част от екипа на "Уорнър брадърс", а по-късно - на "Сони".
В творческата си биография Тодоров има продукции като "Алиса в Страната на чудесата" на Тим Бъртън, поредицата за Хари Потър, "Космически забивки", "Стюарт Литъл", както и по няколко филма на носителя на "Оскар" за "Форест Гъмп" Робърт Земекис - "Полярен експрес", "Беулф", "Майло на Марс" и "Коледна песен". Неговото име присъства и в "Джак, убиецът на великани" с Юън Макгрегър и "РПУ На оня свят" с Джеф Бриджес. "Хари Потър и философският камък", "Ерагон", носителят на "Оскар" за късометражен анимационен филм "The Chubb Chubbs" също са част от портфолиото му.
От 2005-а Владо Тодоров работи на свободна практика.
В "Полярнен експрес" за първи път нашият художник използва техника, в която изображението е комбинация между снимка и рисунка.
Съавтор и илюстратор е на книгата "The Moon Rock", чиито филмови права са откупени от "Disney" и продуцентската компания на Земекис "ImageMovers".
Съавтор и автор на илюстрациите е в детската книга "Капризите на Оливър", както и на романа "Archipelago N.Y".

Още - на www.trud.bg
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google