Изкуство Музика Най-пеещата

balgari.bg

Най-пеещата

Мариана Попова е родена на 6 юни 1978 година в София. Като дете се занимава с народно пеене и народни танци, увлича се от модерния балет. Завършва столичното 66-о СОУ с профил "Музика" и "Поп- и джазпеене" в НБУ.
От 1996 до 2000 г. Мариана пее с група "Кокомания". Явява се на прослушване за беквокалист на "Ку-ку бенд" и я одобряват, но все пак не започва работа в екипа на Слави Трифонов. 
Води предаване в БГ Радио през 2001-2002 г.
През 2005-а печели трета награда на конкурса "Бургас и морето" и специална награда на "Ротари" - Бургас, с песента "След" в дует с Дани Милев. 
През 2006-а Мариана Попова представи България на конкурса "Евровизия". През 2008-а е определена за изпълнителка на годината от БГ Радио.
Същата година участва в благотворителното тв шоу "Великолепната шесторка" на Би Ти Ви и оглавява зрителската класация, а през юни излиза дебютният й албум "New religion".
Мариана Попова е попизпълнителката с най-много концерти в България и чужбина през периода 2006-2008 г.
През 2011-а тя издава втория си албум "Предай нататък", който нарича "споделен", защото девет от песните в него са дуетни, а другите две - със сборни формации. В "Предай нататък" са парчетата на Мариана с Орлин Горанов, Васил Найденов, Искрен Пецов, Васил Петров, Миро.
Освен че пише и изпълнява музика, Мариана журира конкурси за популярна песен, като "Бургас и морето" (2011), и е един от четиримата треньори в първия сезон на песенното реалити "Гласът на България" (Би Ти Ви, 2011).
Има дъщеричка Мария-Магдалена.
 

Чуйте фадо в изпълнение на Мариана Попова тук
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google