Изкуство Музика За нея хората говорят...

balgari.bg

За нея хората говорят...

Обичаната певица Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963-та в Бургас.
Заживява там обаче едва след 14-ата си година - баща й е военен и семейството се мести в различни градове.
Тони завършва гимназия в Бургас и курс по машинопис. Работи в общинската администрация на града.
В началото на 90-те години обаче започва да пее в ресторанти и не след дълго се явява на конкурс за попълване на група "Горещ пясък". Годината е 1995-а. Именно на този конкурс я чува Стефан Диомов. Още на следващия ден й правят пробни записи в студио, а през януари 1996 г. става солистка на оркестъра.
През ятото участва на конкурса "Бургас и морето", където взима трета награда за песента "Ах, морето". Композицията се превръща в хит, неговото име носи и първият албум на Тони от 1997 г. Две години след него излиза и "Как си, Тони" с хитовете "Балкански синдром", "За кой ли път" "Старецът и морето" и др.
През 2001 г. Тони издава албума "Съмва се", а година след него - и албум с дуети с Васил Найденов, Орлин Горанов, Веселин Маринов, Пламен Ставрев.
Следват "Made in Burgas" (2004) и "Обещания" (2007).
Тони Димитрова изнася десетки концерти в цялата страна, включва се в турнето на "Комиците" през 2008-а, гостува на българите в Канада през 2010-а, изпълнява хита си "Ах, морето" с младата звезда Рафи Бохосян в реалитито "Х фактор" през 2012-а.
Тони живее с дъщеря си Магдалена в любимия Бургас.

Едно "юбилейно" интервю за един нестандартен рожден ден прочетете тук

Чуйте необятния й глас на живо тук

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google