Изкуство Музика Поетът на виолончелото

balgari.bg

Поетът на виолончелото

Връзката на Калин Иванов с виолончелото датира, откак бъдещият световноизвестен музикант е едва шестгодишен. Първият му учител е неговият баща.
Магистърска степен по музика от Калин получава в консерваторията на Бруклин Колидж в Ню Йорк, където учи виолончело с Марион Фелдман. Бил е в майсторски класове под ръководството на изявени виолончелисти като Дейвид Сойър, Натаниел Розен, Анатоли Кръстев и др.
През 1999 г. Калин Иванов печели конкурса за солист с оркестъра на фестивала за камерна музика CW Post.
Концертирал е като солист с Пловдивската филхармония, с формацията "Български виртуози", с Пазарджишкия симфоничен оркестър, с Московския камерен оркестър "Кантус Фирмус", Бруклинския симфоничен оркестър, Оркестър "Манхатън виртуози" и Ансамбл дю Монд.
Калин Иванов е представителният изпълнител в номинирания за награда "Еми" филм "Да се учиш с най-добрите"” на телевизия CUNY TV. През юли 2007 г. записва музика към филма "Lust, caution".
Негови изпълнения са събрани в три диска.
Днес Калин Иванов преподава виолончело и камерна музика в университета Аделфай, Лонг Айлънд, в консерваторията и подготвителния център на Бруклин Колидж.
Води майсторски класове по виолончело и камерна музика в САЩ и Европа.
Основател е на Струнен квартет "Форте", на "Ню Йорк класик трио", Дуо "БГ" и "Български пиано-квартет". 

Още за виртуоза на струните - на неговия личен сайт www.kalinivanov.com

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google