Красота БГ

balgari.bg

Цвет(и)ни вдъхновения

Цвета Калейнска е родена в старата столица в семейство на лекар и университетска преподавателка.
Завършва езиковата гимназия във Велико Търново, като овладява английски, френски и испански.
През 2008-а заминава отвъд океана да учи. В нюйоркския колеж "Свети Франциск" завършва бакалаварски степени по маркетинг и мениджмънт и по международен бизнес и икономика. После следва магистратура в Градския университет на Ню Йорк.
През 2010 г. хубавата българска става "Мис България Диаспора САЩ" и се окичва с короната на Любимка на публиката в международния конкурс "Мис Диаспора Моделс". Така, въпреки 165-сантиметровия й ръст, започва нейната кариера на модел.
Сега Цвета работи като стратег по социалните мрежи за корпорацията "Dogs Bollocks 5", чиито клиенти са "Парамаунт", "Тойота", "Сони".
Нетрадиционният модел дарява всички свои приходи от манекенската професия за благотворителни каузи.
Създателка е на Сдружение ГЛОУ - лидерска академия за тийнеджърки, и на Дарителски книжен фонд "Цвета за цветовете на езика", който събира книги на английски за гимназията, която младата българка е завършила, както и за други библиотеки. Тя бе и едно от лицата на националната инициатива "Да напълним Студентски град с книги".
Цвета е вдъхновение и рекламно лице на колекция ръчно изработени уникатни облекла на нюйоркската модна къща "Едуарт Рот".
Цвета Калейнска е страстно отдадена на четенето, тренира стрелба с пистолет и вярва, че с труд всичко се постига.
Етикети:
 

Първата и последна социалистическа "Мис"

Единствената социалистическа Мис България Бранимира Антонова е родена на 22 ноември 1952 г. в София.
Шестгодишна, започва да се занимава с балет, на девет вече се снима в киното.
Дебютира в киноимпресията "Етюд", която разказва как се става балерина. Излъчват я по кината между прегледа и игралния филм.
Ненавършила 15 години, през 1967 г. Бранимира е избрана най-напред за Мис София, малко след това и за Мис България - първите и последните титли за красота по времето на социализма.
През следващата 1968 г. Брани, както я наричат приятелите, е избрана за Мис Фестивал по време на Световния младежки фестивал в София.
Снима се в киноновела, част от проект на "Балкантурист" за кратки презентационни филми, който скоро е спрян, следва участие в телевизионния филм "Лятото, което си отиде".
В "Процесът" по сценарий на Павел Вежинов 15-годишната Бранимира изиграва ролята на 22-годишната Бистра и на кинофестивала "Златна роза" във Варна през 1968 г. получава поощрение за актьорски дебют. В "Танго" красивата тийнейджърка си партнира с Невена Коканова, Петър Слабаков, Григор Вачков. В новелата "Епизодът" от "Мъже в командировка" играе с Георги Черкелов.
Като циганката Хане в "Бягство в Ропотамо" на Рангел Вълчанов е в компанията на Григор Вачков и Стоянка Мутафова.
Освен че завършва болетно училище и работи като хореограф по фигурно пързаляне на "Олимпийски надежди", Антонова се дипломира и като юрист.
През 1980 г. се снима в малка роля в тв поредицата "Приключенията на Авакум Захов" на Андрей Гуляшки. После се разделя с киното.
Бранимира Антонова е била омъжена за Владимир Грашнов, двамата имат дъщеря.


Вижте видеоразказ за актрисата тук

На снимката: Бранимира като "Мис Фестивал", 1968 г.
Етикети:
 

Хубава българка покори и Русия

В края на октомври 2012-а Антония Петрова се окичи с титлата "Мисис Русия".
Красивата българка е родена на 13 май 1984 г. в Пазарджик.
Учи в гимназия с изучаване на английски език "Симеон Радев" в Перник.
През 2003 г., след завършване на средното си образование, се записва да учи международни икономически отношения в УНСС. Завършва и право.
Специализира руски език в Държавния институт "А. С. Пушкин" в Москва и брокерско-дилърска дейност и управление на ценни книжа в Института за развитие на финансовите пазари в руската столица.
През 2009-а извоюва титлата "Мис България".
Сред любимите занимания на Антония са ските, уиндсърфът, пътуванията. В тв проекта "Умна и красива" участва като член на журито.
При нея отива и титлата "Най-красива и успяла носителка на "Мис България" за XXI век".
Хубавата Антония е омъжена Александър Бередин.

Още новини и снимки - на www.antonia-petrova.com
Етикети:
 

Ваня грабна онлайн "Мис Свят"

"Мис България 2011" Ваня Пенева спечели първо място в онлайн-гласуването за "Мис Свят". 50.9 на сто от всички гласували са подкрепили чаровната българка.
Вота си за Ваня са дали хора от цял свят, 113 бяха претендентките за титлата. Интернет-гласуването стартира на 18 октомври и приключи в полунощ на 6 ноември 2011 година.
Ваня Пенева е родена на 26 януари 1988 година в Казанлък. Учи българска филология в Софийския университет, член е на Студентския съвет.
През 2007 г. става "Царица на Долината на розите". Печели и надпреварата "Момиче за милиони". Снима се във фотосесии, макар да не е професионален модел. 
За "Мис България" Ваня бе избрана от публика и жури в тв реалити, продуцирано от ТВ7.

Етикети:
 

Стъпки по подиума водят пред камерата

Диляна Попова е едно от най-прелестните лица в модния бранш у нас. Българската Анджелина Джоли е родена в Гулянци на 24 септември 1981 г. До осми клас живее в родното си градче, след което се мести в Плевен и учи в техникум по облекло. После Диляна завършва моден дизайн в НБУ, освен като модел работи и като стилист. Кариерата й стартира благодарение на по-голямата й сестра, която носи нейни снимки в агенция "Ексграунд". Много скоро Диляна започва да работи като модел не само у нас, но и в чужбина - работила е в над десет държави в Европа и Азия. Снима се в реклами на престижни продукти, рекламно лице е на Соня Васи при представянето на колекцията й бутикови плетива у нас. Участва в клипове на "Ъпсурт", Орлин Павлов, Лора Караджова, Дичо, за когото казва, че е голямата й любов.

Киното откри Диляна Попова с ролята й в "Love.net" и в тв сериала "Стъклен дом".
 
Още за моделя и актрисата - на personi.dir.bg
Етикети:
 
Страница 1 от 3