Красота БГ Най-красивата

balgari.bg

Най-красивата

Евгения Калканджиева е родена на 25 февруари 1975 г. в София. Завършва Италианска гимназия в столицата.
През 1995-а синеокото и тъмнокосо момиче попада на престижния конкурс за красота "Мис България". Призът, който печели при това дефиле на българската красота, й отваря вратите към световния моден подиум.
Жени Калканджиева е първата българка, изкачила се до шеста позиция в престижната надпревара "Мис Свят" - през същата тази 1995-а, на конкурса в ЮАР.
Амбициозната брюнетка е рекламно лице на модна къща "Жени стил" на дизайнерката Жени Живкова, "Арома колор" и на луксозното бельо "Рофели". Журира конкурси за красота като "Мис България", чийто организатор е, "Мис Одеса 2005", "Мис Черно море 2005" и др.
Основателка и собственичка е на Модна агенция "Визаж моделс". Открива агенцията през 1994 година. Над 5000 момичета са направили първите си стъпки по модния подиум благодарение на нея. Модели на "Визаж" дефилират от Ню Йорк до Токио. Първата българска телевизия за мода и лайфстайл - Fashion tv, също е нейна заслуга. На най-мащабния детски конкурс за модели "Визаж Мини Моделс 2007" са се явили 1456 деца на възраст от 4 до 15 години.
Жени Калканджиева не слиза от страниците на модните и светските издания. Нейната сватба със Стефан Манов се превърна в бляскавото събитие на 2007 година.
През 2009-а модният корифей Евгения Калканджиева стана щастлива майка на малкия Георги. 

Източник: http://info.rozali.com

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови