Наука Физика Българин надниква в тайния код на живота

balgari.bg

Българин надниква в тайния код на живота

altМагистър инженер Живко Желев е завършил специалност "Високи технологии" в Гданската политехника в Полша. В областта на нанотехнологиите Желев работи вече 30 години. Днес фирмата му разполага с ноу-хау, оценено на 86 млн. долара.
Името му обаче е оставило следа и на предишните му работни места. Като директор на звеното "Наука и стратегия" в ДЗУ инж. Желев прави съвместни разработки с "Филипс" и "Сони", които довеждат до внедряване на оптическите дискове.
Заедно с проф. Андон Антонов Желев работи в областта на психофизическите характеристики на водата и откритието на двамата учени е признато за постижение на годината в Европейския съюз.
Технологията за маркиране на автомобили против кражба, разработена въз основа на тези проучвания, е защитена с пет патента и три търговски марки. Иновацията е носител на 17 златни медала на специализирани изложения в цял свят.
Уникалното маркиране може да даде отпор на фалшивите етикети, по разработения метод могат да се маркират оръжия и муниции, селскостопански продукти и продукти на хранително-вкусовата промишленост, като по този начин се слага край на ментетата.
Д-р Живко Желев е сред основателите на Единение Д. Е. Н. На Желев дължим посещението у нас на световноизвестния японски учен Масару Емото, занимаващ се с разгадаването на тайните на водния кристал.

Източници: www.usuri-bg.net и www.zastrahovatel.com

Как "помни" водата и защо ексцентричният учен винаги носи бяла риза с българска шевица - на www.temanews.com.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google