Наука Медицина Лекарка прегръща алтернативни методи

balgari.bg

Лекарка прегръща алтернативни методи

Д-р Людмила Емилова е родена на 1 септември 1943 г. във Варна.
Завършва медицинския институт в родния си град през 1969 г., по-късно придобива специалности по вътрешни болести и ревматология и кардиология.
В началото на 90-те години д-р Емилова се среща с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която научава за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Прилага върху самата себе си системата, коренно променя начина си на хранене и за една година успява да излекува тормозещите я заболявания, сред които мигрена, гастрит, анемия.
Впечатлена от добрия резултат, д-р Емилова решава да посвети живота си на пациенти, желаещи да се лекуват по тази система.
На 5 май 1993 г. открива своя клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. Днес в екипа й има 20 лекари, използващи най-модерна апаратура.
През 1996 г. д-р Емилова става член на Лекарската асоциация към Американското общество по натурална хигиена. През 2007 година е удостоена с орден "Михаил Ломоносов" за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве. През 2008 г. д-р Емилова завършва магистратура по здравен мениджмънт.
Досега през клиниката на д-р Емилова са преминали хиляди пациенти. Всички, които изпълняват нейните препоръки, се разделят с излишните килограми и се радват на добро здраве.
Автор на документалната лента за природната лечителка е режисьорът Стилиян Иванов.

Интервю с д-р Емилова прочетете тук
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google