Наука Медицина Наш лекар разработва уникално природно лекарство

balgari.bg

Наш лекар разработва уникално природно лекарство

Доц. д-р Людмил Пейчев, ръководител на Катедрата по фармакология и лекарствена токсикология на Медицинския университет - Пловдив, е специалист по клинична фармакология и терапия, епилептология и хомеопатия. Преподава хомеопатия в Центъра за обучение и развитие на хомеопатията в България.
Сред неговите изобретения и рационализации са средство и метод за отказване от тютюнопушене, прополисови продукти за медицината и стоматологията и др.
Лекарската практика на д-р Пейчев е в областта на нетрадиционната медицина - хомеопатия, фитотерапия и прополисова терапия. Автор е на книгата "Хомеопатичен справочник".
Доц. Пейчев е разработил уникален продукт без аналог в света. Препаратът представлява концентриран екстракт от прополис, поставен в специален шприц, който се прилага за лечение на пародонтоза. В основата на новия продукт е родопската пчела, идентифицирана от специалисти като самостоятелен вид още през 1902-ра.
Според д-р Пейчев създаденият от родопската пчела прополис е с шест фармакологични ефекта, изключително ценни за стоматологията.

За изобретението разказва вестник "Монитор"

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google