Наука Социални науки "За Бога, братя, работете!"

balgari.bg

"За Бога, братя, работете!"

Димитър Попов е роден на 25 юни 1927 година в Кула, Видинско.
Завършва право в Софийския университет през 1950 г. За кратко работи като миньор (1953-1955), след което става юрисконсулт в София. От 1972 до 1990 година Попов е съдия в Софийския градски съд.
През 1990-а Димитър Попов оглавява експертно правителство, подкрепено от повечето политически партии, мандатът му е от 20 декември 1990 до 7 ноември 1991 г. В кабинета Попов участват експерти от БСП, СДС, БЗНС. През 1992-ра юристът се кандидатира за президент от името на Българската национална демократическа партия.
Днес Димитър Попов, станал известен с репликата си "За Бога, братя, не купувайте!", казана в трудните за икономиката първи години на прехода, работи като адвокат.
В предаването на Би Ти Ви "Нека говорят" пред водещия Росен Петров Димитър Попов формулира новото верую на българина, което му е необходимо в момента: "За Бога, братя, работете повече от когато и да било!"

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google