Наука Социални науки Сред най-влиятелните

balgari.bg

Сред най-влиятелните

Политологът Иван Кръстев намери място сред 100-те най-влиятелни мислители на планетата в класация на изследователския институт "Готлиб Дутвайлер" - Швейцария.
Преценени са 200 души от цял свят, работещи във всички области на науката и Кръстев заема 63-та позиция.
Подредбата е опит да се назоват съвременниците ни с най-голямо интелектуално влияние и с най-значими идеи за човечеството. Един от критериите е обвързаността на интелектуалците в различни мрежи и разпространението на идеите им, или т. нар. links and likes.

Иван Кръстев е роден на 1 януари 1965 г. в Луковит. Завършва философия в Софийския университет.
Председател е на Управителния съвет на Центъра за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена. Основател и член на Европейския съвет за външна политика, член на борда на Фондация "Ерсте". Част е от международния редакционен съвет на списанията Europe's World, Journal of Democracy и Transit Europäische Revue.
Бил е изпълнителен директор на Международната комисия за Балканите, председателствана от бившия министър-председател на Италия Джулиано Амато.
Автор е на десетки статии, публикувани в нашата и чуждестранната преса.
 
Негови текстове са публикувани на www.cls-sofia.org
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google