Спорт Други Първият ни шампион по карате

balgari.bg

Първият ни шампион по карате

Първият ни европейски шампион по карате Димитър Тодоранов е роден на 7 май 1974 г. във Велико Търново.
Завършва математическата гимназия в старата столица, има магистърска степен по информатика от Великотърновския университет. Посещава курсове по корпоративен финансов анализ в Ню Йорк. Магистър е по приложна психология, завършил е и треньорския факултет към НСА, специалност карате.
В Съединените щати Тодоранов работи като помощник-треньор на националите им по карате. Тренира звездите Ан Хатауей и Хю Джакмън по спортна програма, която сам е създал. Работи и като модел на "Долче & Габана". Във вените му тече българска и бразилска кръв.
Многократен републикански и балкански шампион, Димитър Тодоранов се изгражда като състезател под ръководството на Валентин Реков.
През октомври 2010 г. поема националния отбор по шотокан карате-до. Главен мениджър е на Българската федерация по шотокан карате.
В момента се занимава с бизнес - консултира американски фирми, предоставящи стоки и услуги в областта на спорта и здравословния начин на живот, организира международна стокова логистика и разработва маркетингови стратегии.

Интервю с шампиона помества сп. "Ева"
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.