Спорт Други По следите на рекорда

balgari.bg

По следите на рекорда

altЧетирикратният победител в Колоездачната обиколка на България - Ивайло Габровски, не сполучи в опита си да подобри националния рекорд по едночасова езда вчера, съобщава www.segabg.com. На столичния колодрум Ивайло се отказа 14 минути преди края на надпреварата си с времето, защото получи схващане в краката. Дотогава първият ни колоездач се движеше с близо 1 км пред графика на рекорда, който принадлежи на Йордан Пенчев, изминал 45.084 км за 1 час през 1980-а.
Ивайло Габровски е роден на 31 януари 1978 г. в София. Започва да се занимава с колоездене още като дете.
Сред постиженията му са 18-ото място в света в индивидуалното бягане по часовник на първенството на планетата през 2004 г., първото място в Обиколката на Лиеж през 2007 г., победата му в Тур дьо Лан през 2006 г., победите в обиколките на Румъния и Турция, второто място в надпреварата за Голямата награда на Камайоре, Италия.
Ивайло е републикански шампион на България дванайсет пъти, има много етапни победи в състезания, тип "класик", в страни от Западна Европа.
Обявен е за Колоездач № 1 на страната през 2008-а и е първият състезател, окичил гърдите си четири пъти с лавровия венец на победител в Обиколката на България - през 2003, 2006, 2008 и 2009 година.

Интервю с носителя на жълтата фланелка помества www.bourgas.org.

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google