Спорт Други "Син" успех отвъд океана

balgari.bg

"Син" успех отвъд океана

Михаил Александров е роден на 9 април 1985 г. в София. Със "синия" спорт го среща неговият баща и треньор Пламен Дончев.
Михаил се състезава в дисциплините 100 и 200 м бруст, 200 и 400 м съчетано плуване. Държи националните рекорди в тези дистанции.
Завършил е гимназия в Шампейн в щата Илинойс. В момента е студент по психология в Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс, САЩ.
Александров има 40 национални рекорда и две участия за България на олимпийски игри, но се състезава за новата си родина.
Успехите на плувния талант са не един и два. Той е сребърен медалист на 200 м съчетано от европейското за юноши в Глазгоу през 2003-та и бронзов на 100 и 200 м бруст от европейското в Дебрецен през 2007-а. Тук в полуфиналната серия на 100 м Мишо поставя национален рекорд 58.52 секунди. Постижението му на 200 м във финала също е национален рекорд.
Неотдавна Михаил Александров стана шампион на САЩ по плуване на състезанието в Ървин, Калифорния, в дисциплината 100 м бруст. Според специалисти отвъд океана българинът ще е фаворитът на Америка в брустовите дисциплини за олимпийските игри в Лондон през 2012-а.

Източник: www.sport1.bg

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google