Спорт Футбол Плейбоят на футболния терен

balgari.bg

Плейбоят на футболния терен

Футболната звезда Благой Георгиев е роден на 21 декември 1981 г. в София. Започва спортната си кариера в "Славия", където играе до 2004 г. С този отбор е изиграл 168 мача в "А" група и е вкарал 44 гола. Играе в младежкия национален отбор по футбол, където има 16 участия и 11 гола. С националната фланелка Благо е изиграл 12 мача.
През 2005 година Георгиев преминава под наем в испанския "Алавес", а след това - в сръбския гранд "Цървена звезда", където за 32 мача вкарва 2 гола.
От лятото на 2007 г. е играч на германския първодивизионен "Дуисбург". Връща се в родния "Славия", но за кратко, защото от 5 януари 2009 г. става играч на руския "Терек" - Грозни, където е и капитан. 
Медийният интерес към Благо Георгиев гравитира около поведението му на плейбой и татуировките му на Исус.
Футболистът обаче открито говори за вярата си и призовава всички да се обърнат към Бога. Със свои средства Георгиев е изградил два параклиса - в Суходол и в Горна баня.

Източник: http://personi.dir.bg

 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google