Спорт Други Божествени тела

balgari.bg

Божествени тела

Константин Паскалев - Тути, спечели абсолютната световна титла на шампионата в Талин.
30-годишният българин, който извоюва абсолютната европейска титла на първенството, провело се в София тази пролет, надделя в изключително тежката категория до 171 сантиметра. 
Константин Паскалев тренира от 16 години. През последните пет се занимава професионално с културизъм.
Завършил е столичната Математическа гимназия, като след осми клас учи и в Първа частна английска гимназия. Тренира плуване, играе футбол и се дипломира с отличие, така че при кандидатстването в университета има възможност да си избере специалност. Спира се на информатика в СУ. Още е с бакалавърска степен, когато започва работа в Атина във фирмата, в която работи и днес. 
През 2006 г. печели златен медал в класическия културизъм на Републиканско първенство, избран е за състезателя с най-хармонична фигура от всички 90 участници. 
Междувременно сграбчва и шанса за магистратура по информационни системи в "Стивънс юнивърсити" в Ню Йорк.
През 2010-а взима сребърни медали от Европейското и Балканиадата, а през 2011-а освен европейска завоюва и световна титла. Освен това културистът - компютърен програмист, е и първият българин с победа в един от най-авторитетните бодибилдинг-турнири - "Арнолд Класик".

Още за шампиона - на www.24chasa.bg
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.