Спорт Други Шампион по бойни и киноизкуства

balgari.bg

Шампион по бойни и киноизкуства

Антон Касабов е роден през 1974-та в София.
Деветгодишен е, когато гледа един от първите филми на Брус Лий - "Големият бос". Решава да стане като екранния си кумир - да е номер едно в бойните изкуства и да се снима в екшъни.
Първият му треньор по таекуон-до е Слави Бинев.
Антон извоюва три пъти световната титла и два пъти - европейската, в САЩ, където живее от 1997-а, има още много награди. Още в България Касабов има школа за деца.
Установявайки се в Ню Йорк, Касабов работи какво ли не - бояджия, месар, детегледач. Но и тренира малчугани в любимото си бойно изкуство. Става и модел в рекламна агенция.
Голямата ябълка обаче не му харесва, мести се в Ел Ей. Учи в актьорската школа на Джоан Берън и Ди Браун.
Записва се да тренира при един от най-известните корейски майстори - Хи Ил Чо, девети дан. Още на първата тренировка кореецът предлага на Антон да води групата с черните колани.
Нашият шампион продължава да се състезава и да печели отличия, снима се и в реклами, но погледът му е устремен към големия екран.
Играе малка роля в "Час пик 3", пресъздава един от главните образи в "Теккен" - лента по японска видеоигра, която се радва на голяма популярност.
В Меката на киното Антон Касабов има школа, където обучава в бойните изкуства децата на холивудски звезди като Никълъс Кейдж и световни спортни величия като Дейвид Бекъм.

Интервю с Антон Касабов помества www.standartnews.com
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.