Спорт Художествена гимнастика "Грация" покорява върхове с шампионски хъс

balgari.bg

"Грация" покорява върхове с шампионски хъс

Силвия Митева е родена на 24 юни 1986 г. в Русе.
Тренира художествена гимнастика от 6-годишна. Републиканска шампионке при девойки младша и старша възраст, два пъти е вицешампионка при жените.
От 2001 г. се състезава за националния ни отбор. Треньор на Силвия е нейната майка - Силвия Митева-Дивчева.
През 2009-а на Световното в Япония Силвия е трета на лента и пета в многобоя. С бронзово отличие за съчетанието си с обръч си тръгва и от Тайван същата година.
2010 година носи на Силвия Митева злато в надпреварата за световната купа в Каламата за композицията й с топка, година по-късно е първа на бухалки пак в Гърция, взима европейски бронз в Минск с лента и остава втора на Световната купа в София в многобоя. На Световното първенство същата година в Монпелие остава трета на бухалки и лента, а за Купата в Каламата печели първо място в многобоя, на топка и лента и второ за обръча и бухалките.
През 2012-а Силвия печели в София бронз в многобоя и сребро на обръч и бухалки в състезание за Световната купа, пета остава в многобоя в Нижни Новгород за европейското отличие при грациите.
Същата година новото златно момиче участва и на Олимпийските игри в Лондон, където се нарежда осма в многобоя.
2013-а е силна за Силвия.
На Гран При в израелския град Холон тя зае второ място (многобой, обръч, топка), в Москва в същото състезание отново взе три сребърни отличия - в многобоя и на бухалки и лента, а на топка и обръч остана трета.
Във Франция пък, пак на Гран при, се окичи със сребро на лента. Първа стана в Любляна в многобоя.
В София на 4 и 5 май гимнастичката ни бе съвършена. Извоюва среброто в многобоя, златен медал на лента - с уникалния си индийски танц, и три сребърни отличия - на обръч, топка и бухалки.
През ноември 2013-а Силвия обяви края на професионалната си кариера като състезател след 67 медала от големи първенства, от които 5 златни, 31 сребърни и 31 бронзови.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.