Спорт Волейбол Високо над мрежата

balgari.bg

Високо над мрежата

altМатей Казийски се ражда на 23 септември 1984 г. в семейството на волейболните национали Илиян и Валя Казийски.
Матей започва да тренира в "Славия", известно време играе за бургаския "Лукойл Нефтохимик".
През 2005-2007 година Въздушния Матей е в "Динамо" (Москва), а от есента на 2007 година е играч на италианския "Итас Диатек" (Тренто).
203-сантиметровият посрещач има бронзов медал от Световно първенство за младежи през 2003 г., печелил е приза за най-добър изпълнител на начални удари на Световната лига през 2004 г. и наградата за най-добър нападател на Световната лига в Москва през 2006 г.
На 3 декември 2006 г. става трети на световното първенство в Япония с българския национален отбор по волейбол, като печели и приза за най-добър изпълнител на начален удар на първенството.
Волейболист номер едно на Европа е за 2006 година.
С клубния си отбор "Итас Диатек" печели шампионата на Италия за 2007-2008 г.
Носител е на златен медал от Шампионската лига по волейбол на Европа през 2009 г.
Сред куриозните постижения на младия гигант са 379-сантиметровият му отскок при забивка. Рекорда Казийски поставя през 2005 г. по време на шоуто, предшествало първия мач на звездите в руското първенство.

Източник: http://bg.wikipedia.org

Феновете на Матей споделят във форума му на адрес http://mateykaziyski.forumandco.com, а вестник "Стандарт" разказва в електронно си издание интересни факти за волейболната ни звезда.
 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.