Журналистика Новото лице на новините

balgari.bg

Новото лице на новините

Нери Терзиева е родена на 21 февруари 1952 година във Велинград.
Завършва журналистическия факултет на Софийския университет със специалност "Телевизионна журналистика".
От 1975 до 1989 година работи в Пловдивския телевизионен център като репортер, редактор, водещ, а от 1990 до 1993 година е продуцент на новините, водещ на "По света и у нас", програмен директор в Българската национална телевизия.
Нери гради новата концепция за новините - променя езика им, "отваря" телефони за зрители. Aвтор е на първото икономическо предаване по БНТ - "За един милиард". Основател и директор на Ефир 2. Учредител и президент на "Медия консултинг" - компанията, спечелила първия парламентарен конкурс за частна телевизия в България с проекта "Темпо тв".
В периода 1996-2002 г. Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. От 2002 г. е директор на дирекция "Публични комуникации" в "Овергаз".
Днес тв легендата чете лекции по медиазнание и PR в Пловдивския университет, а в Софийския университет - по новинарство в катедра "Европеистика" на Философския факултет.
Удостоена е със специалния приз "PR-легенда" на Седмите годишни награди в PR-сферата през 2007-а.
Неин е сценарият на филма "Откраднати очи", който разказва за събития от така наречения "възродителен процес" в България. Лентата на режисьора Радослав Спасов спечели наградата на публиката на 12-ия фестивал "Палич" в Сърбия и Черна гора. 

Интервю с Нери Терзиева прочетете във вестник "Новинар"

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови