Пребитият Николай: Полицаи ме млатиха без причина!

0

- Advertisement -

30-годишният Николай Илков твърди, че е пребит и унизен от униформени преди няколко дни. От СДВР проверяват случая, а пострадалият млад мъж обяви, че ще си търси правата в съда.

„Цялата история започна в 20:30 ч. вечерта. Насочвайки се към Симеоновско шосе по улица „Никола Габровски“ и улица „Тинтява“, аз съм отбит за рутинна проверка от служител на МВР. Активирам аварийните лампи на автомобила си и отбивам, поискани са ми документи – лични и на колата, които предоставям. Отговарям на въпросите, съгласен съм да се подложа на тест за алкохол и на наркотици. Офицерът ме кани да напусна личния си автомобил, а доколкото знам, той би трябвало да има сериозно основание да направи това. Аз задавам няколко въпроса, той повтаря заповедта си, с доста по-агресивен тон и раздразнен от моя отказ да изпълня заповедта му“, разказа младият мъж пред bTV.

След това той слиза от колата, показва всичко, което има в джобовете си. Един от полицаите го кани да се качи в патрулката, за да прегледат какво има в долното бельо и чорапите, но той категорично отказва да изпълни тази им заповед.

„Този започва да става агресивен, той със сигурност има нещо“, казва вторият полицай, цитиран от Николай.

След това мъжът каза, че започва боят, трима души го държат: „През цялото време те търсиха нож, оръжие или наркотици – нищо такива не беше намерено в мен, нито в автомобила ми“.

Версията на униформените обаче е друга – че е осуетил полицейска проверка и се опитал да бяга.

Сега Николай е с кръвоизлив на долен и горен клепач на едното око и вертикална фрактура на 21-ви зъб.

Със заповед на директора на СДВР по случая е назначена проверка. Ако се установи нарушение, на служителите ще им бъде наложено дисциплинарно наказание.

Николай Илков обаче е категоричен, че ще си търси правата в съда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки