Бившият солист на „Импулс“ стана милионер в САЩ

0

- Advertisement -

Бившият солист на популярната от близкото минало група Импулс Атанас Георгиев е преуспяващ бизнесмен във Флорида САЩ. Той и съпругата му Мариана имат компания която се занимава с недвижими имоти.

„Първото нещо, което купих беше още преди да вземем лиценз за агент по недвижими имоти. Беше един малък комплекс от апартаменти в центъра на Сарасота. Купих го почти без първоначална вноска. Всички ми се смяха защото тези апартаменти бях строени през 1929 година А баща ми е роден през 1930 година. Ако беше  жив Чарлз Дарвин можеше да види всички там възможни организми които са живели тогава и да ги изследва обстойно. Да не говорим че жилища бяха направо пред срутване, разказа изпълнителят на песента „Ако ти си отидеш за миг”.

Идеята му се оказала доста печеливша, макар и на пръв поглед нелогична. Никой не виждал потенциал в имота който бившият музикант купил. Но преди да инвестира в него Атанас Георгиев се сдобил с план за развитие на града до 2020 година.

 Открил, че срещу парцела който харесва ще се строи луксозен хотел „Риц картон”, и разбрал, че цените наоколо ще скочат. Не се поколебал да похарчи известна сума за него и по-късно го продал с печалба от 600%. Оттогава той и съпругата му се изтъргували много имоти, а сред клиентите им са популярни хора Отвъд океана. Днес вокалистът на Импулс и е известен като Наско милионера и Наско богатия.

 Атанас Георгиев и съпругата му кацат в САЩ през 1997 година, след като Мариана подава  документите и печели зелена карта от лотарията.  Пристигнали с 3000 долара спестявания,.като си мисли, че това са много пари. По онова време нямало изискване на американците с каква сума трябва да заминеш за САЩ, а само човек който да гарантира, че няма да дойдеш, да виснеш на гърба на американците и да искаш помощи. Гарант станал българин от Ню Йорк. До ден-днешен певецът звъни първо на него в Деня на благодарността на Коледа и на Нова година, за да го поздрави и да му благодари за постъпката.

„Опитахме да живеем първоначално в Ню Йорк, но видяхме, че с 3 годишно дете едва ли ще се справим. Прекалено скъпо беше. Пък и животът в този огромен град се разминаваше с нашата представа как искаме да живеем,  допълни музикантът.

 Затова на семеен съвет взели категорично решение да не бъркат туризма с имиграцията.

Когато пристигнал в САЩ Наско бил 35 години знаел само няколко думи английски. Но неволята учи и успял сравнително бързо да влезе в час. Както на всички имигранти и на него в началото се наложило да работи  различни професии. Все пак опитал да продължи и музикалната си кариера.

 „За момента съм първият българин който е печелил лосанджелиската награда в категория „Нова група на годината”. Бандата се казваше Кристофър Джеймс Бонд. Направихме един албум пратихме го до Ел Ей и оттам получихме предложения за прослушване, което спечелихме.

 Уорнър Брадърс направи видео за нас в най-стария клуб на Холивуд. След това китарист се направи на велик и всичко пропадна”.

Атанас Георгиев подава документи за записи в Дисни. Получил предложение и семейство се премества да живее в Орландо. В Дисни свири с няколко местни музиканти по палатите.

„След това дойдохме да видим Сарасота и като зърнахме плажа си казахме, че това е мястото ни и затова се установихме точно тук.  Като дойдохме да живеем в Сарасота, започнах да карам лимузина и много бързо моя първи шеф започна да работи за мен. Свързах се с човек, който днес е сред най-добрите ми приятели и с него доразвихме  бизнеса с автосерзвиз.

 След това имат дори магазин за бельо,  докато най-после започват с недвицимите имоти.

Вече приятелите им гостуват САЩ и даже си направили график кой кога ще ги посещава. Фамилията само веднъж се е връщал в България. Даже вече са се отърсили от неприятния спомен,.когато Мариана и новороденият им син били отвлечени в София заедно с колата, в която се намират.

”По онова време имах закачка с една кметица на район в София, която искаше да ми даде едно заведение, на което сега ще спестя името. Аз бях направил заведението, но явно то се хареса на много хора. Тя си намери свой човек и започна да ми крои шапка. Кметицата ме поръча на мутрите и един ден те вдигнаха на жена ми и детето с колата от центъра на София. Обадиха ми се по-късно по телефона да ми кажат, че е по-добре да се изнасям от това заведение, за да си нямам проблеми. Казах им, че няма да стане и веднага реагирах- намерих начин да пуснат жена ми и детето. Иначе колата пак изчезна и пак я намерих, пак изчезна… и така три-четири пъти. Вокалистът на Импулс се пак не сполучил с въпросното заведение, защото сложили бомба и  „преместили” бара с 2 метра назад.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки