Ламбо най-скъп в интернет, Лили се харчи за жълти стотинки (Още подробности и снимки)

0

- Advertisement -

През 1969 Мастера се подписва, сега подписът му струва 100 лв.

Недооценена е звездата на българската естрада Лили Иванова в Донецк.
Картичка с лика на примата се продава онлайн за смешната сума от 100 украински гривни, които са равностойни на 7 български лева. Украинка на име Надя иска да се отърве от снимката с автограф на родната музикална икона. Продавачката не уточнява къде и как се е сдобила с картичката. Обявата е пусната в раздел антики, а снимката на Лили е направена от Н. Муцевски. Навремето ликът на звездата е продаван за 8 стотинки.

https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/093/Image_8261093_128_0.jpg

В Донецк Лили е обезценена, продават я за 7 лв.


Не толкова евтино стоят нещата в родните онлайн тържища. Сумите за колекционерски предмети с автографи от известни личности не падат под 70 лв. за брой. Картички снимки с ликовете на Стефка Берова и Йордан Марчинков, Стефан Данаилов, Руси Чанев, Любомир Димитров се продават за по 70 лв. всяка. Търсенето е най-голямо за наскоро починалия Данаилов. Колекционерските картички с лика на Мастера се продават на цена от 100 лв. нагоре. Една такава се намира и в Добрич. На нея освен автограф от легендата на българското кино има и собственоръчно написано пожелание.

Поздравителна картичка от Тодор Живков по случай 8 март с негов подпис


„Притежавайте момент и спомен с най- големия български актьор на всички времена“, така колекционерът приканва някой да откупи ценната снимка, направена и подписана през 1969 г.
Христо Стоичков бие дузпата на всички популярни актьори и певци от близкото минало. Топките на футболиста вървят по 350 лв. всяка. Коженото кълбо с подписа на Камата върви със специална снимка, която удостоверява автентичността й. Псевдотърговецът, който явно е успял да се докосне до Стоичков по време на юбилейния мач „50 години номер 8“, иска да забогатее на гърба на късмета си.

https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/100/Image_8261100_128_0.jpg

333 лв. за картичка с автограф от Емил Димитров


Нахален продавач пък се натиска да продава отново футболна топка, но с автографите на всички от ФК „Левски“. Цената е изумителна – 9500 лв.!
Съвременните известни персони не могат да стъпят на малкия пръст на българските икони не само в сценичните им изяви, но и в търговията с автографите им. Така например картички на Дара и Крис Костов се продават от тийнейджърите за скромната сума от 5 лв. Младите надежди на българската поп сцена са изключително благосклонни към феновете си, често се снимат с тях и раздават звездните си подписи. Ловците на автографи в София са неколцина младежи, които дебнат родни и чужди известни личности само и само да се снимат с тях и да допълнят колекцията си. В сайтовете за обяви липсват чалга иконите. Предвид факта, че те често се изявяват нощем, допирът до тях е малко по-труден.

Коженото кълбо бие рекорди, 9500 лв. за „Левски“


Единични са и бройките на биографични книги с подписи от автора. При тях класацията се оглавява от Криско, като неговата книга се търгува за скромната сума от 30 лв. Продавачът също гарантира автентичността й със снимка от самото подписване.

https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/101/Image_8261101_128_0.jpg

Ламбо е най-търсен


Най-многобройна колекция от автографи успява да събере възрастен мъж от Казанлък. Стефан Цокев се занимава повече от 30 години с хобито си. В колекцията си има картички и снимки с оригиналните подписи на Мая Манолова, Росен Плевнелиев, Жени Калканджиева. Спортната колекция оглавява Владо Николов, който изпраща и своя тениска, с която се е състезавал за страната ни.

Шостакович е безценен

Руският композитор Дмитрий Шостакович изнася концерт през 1958 г. в Пловдив. След музикалното събитие няколко късметлии имат честта да вземат автограф от Маестрото.

Два бона за композитора

Сега хартията с подписа на класика се продава за две хиляди лева, като продавачът не е склонен да промени цената. Уникалната находка търси нов собственик само от седмица, а вече над 280 души са проявили интерес към обявата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки