Финансистът Илиян Михов, кандидат-вицепремиер на Борисов е заразеният с корона вирус в Сингапур

0

- Advertisement -

Финансистът Илиян Михов е българинът, заразен с новия коронавирус, за който по-рано съобщи МВнР. Михов се намира в стабилно състояние и в добро настроение, уточняват от престижното бизнес училище INSEAD, които посочиха името на българина. Той е ректор на учебното заведение в Сингапур. В негово отсъствие зам.-деканът и декан по иновациите Петър Земски ще изпълнява длъжността.

В момента Михов е отделен в изолация в болница в Сингапур. В пълно съответствие с установените процедури за проследяване на контакти, всички, които са били в близък контакт с Михов, са пуснати в задължителен отпуск.

За последно Михов бил в кампуса на INSEAD на 9 март, след което пътува до Франция. До 12 март той е бил в европейския кампус на вуза във френския град Фонтенбло. Пътувал обратно от Франция до Сингапур в петък, 13 март.

В събота Михов започнал да изпитва леки симптоми и веднага отишъл да си направи тест в Националния център по инфекциозни заболявания в Сингапур. В неделя излязъл положителен резултат за COVID-19.

В съответствие с местните разпоредби във Франция, европейският кампус е трябвало да бъде затворен към понеделник, 16 март, заедно с училища и университети в цялата страна. Персоналът и преподавателите в INSEAD преминават към дистанционна работа.

Всички, които са били в контакт с Михов там, също са инструктирани да следят внимателно температурата и здравето си през следващите седмици.

В началото на 2010 г. името му беше обявено от министър-председателя Бойко Борисов като евентуален вицепремиер, който да отговаря за макроикономическата политика. След организираната срещу него „политическа кампания“, главно от Иван Костов, обаче Михов сам предложи номинацията му да бъде замразена.

Една от основните критики беше заради споменатата от него в интервю за „Дневник“ от 2009 г. идея за модификация на валутния борд, при която централната банка има възможност да влияе на инфлацията и да води антициклична политика в условията на фиксиран валутен курс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки