Ралица Василева от Си Ен Ен стана университетски преподавател

0

- Advertisement -

Ралица Василева, която четвърт век четеше новините в световния телевизионен гигант Си Ен Ен, е университетски преподавател в държавния университет на Джорджия в катедрата по журналистика и масови комуникации. Тя учи студентите си на новинарство и е доволна, че се занимава с учителска професия и работи с млади хора.

 След като телевизия Би Ай Ти беше закрита, журналистката работи за кратко като комуникационен стратег в голяма бизнес консултантска фирма в Копенхаген, която има различни проекти в областта на здравеопазването и екологията. Там обаче не издържа и година, защото животът в Америка много и липсвал. Когато получи предложение да започна да преподава не се колебала за минута. Сега смята че е намерила идеалната работа защото живее Отвъд океана и пак се занимаваш журналистика, макар и не на екран.

 Въпреки че се храни здравословно и спортува активно, за да бъде във форма Василева не си създава илюзии, че отново може да бъде поканена в някоя телевизия, защото големите канали търсят млади лица, а тя ще стане на 57 години. Говори се дори, че в желанието си да се подмлади, журналистката се е подложила на пластични операции

 След като Си Ен Ен не й подновиха договора в края на 2014-та след 23 годишна работа там, менторката й журналистиката Нери Терзиева й подаде ръка и я назначи в телевизията Би Ай Ти през 2015 година. Бившият директор на Ефир 2 на БНТ и прессекретар на президента Петър Стоянов беше основен консултант на проекта. А негови собственици бяха братята Павел и Румен Вълневи, които имат бизнес с камиони в САЩ. Телевизията беше насочена към българската емигрантска общност. Медията имаше студия в София и Чикаго. До окончателното затваряне на нюзрума в САЩ шеф на екипа там беше Ралица, която предаваше от Чикаго. Би Ай Ти успя да се наложи като сериозна макар и малка медия. Въпреки това телевизията не привличаше достатъчно рекламодатели и се издържаше от братя Вълневи. Те я продадоха в началото на 2018 година на Мирослав Янев, който твърдеше,че има идея да създаде нова за българския пазар медия, която да бъде интерактивна. Това обаче така и не се случи и тя фалира. По време на работата й в телевизията през 2016 година Ралица се снима във филма „Бодигардът на наемния убиец”, като влезе в кожата на журналистка от страна на трибунала в Хага и задаваше въпроси на главния герой, пише Галерия.


В Си Ен Ен Ралица попаднала в края на септември 1990-та г. В Щатите тя първо изкарала няколкомесечна специализация, за да овладее езика на Шекспир. Година по-късно Ралица била назначена на щат в създадената от Тед Търнар телевизия. „В началото ми беше адски трудно. Отидох сама с дете на 7 години и с 26 долара в джоба. Но знаех, че Си Ен Ен е сериозна компания и не става дума за авантюра”, разказва Василева.

Прегледана: 490

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки