Милица от „Тоника“ крета с 250 лв. пенсия

0

- Advertisement -

Милица Божинова от група Тоника е след най-новите ВИП пенсионери. Пенсията и обаче никак не прилягала на звездния и статус, защото била в минимален размер от 250 лв., макар и да има над 40 годишен стаж.

По документи годините й стигали само за минимума. Въпреки това Божинова не се оплаква. Огорчена е само, че тя и доста от колегите й от славните времена на българската музика не могли да докажат стажа си и останали ощетени.

„Не е вярно, че не сме си плащали осигуровки, на всички хонорарни сметки имаше удръжки, аз дори си ги пазя. След демокрацията може и да се е случвало, но по онова време не плащаха „на ръка”, коментира изпълнителката.

 И днес Милица продължава да приема участия и да си помага с хонорарите, изкарани от тях. От сцената и любовта към публиката не успява да откаже и най-тежкото житейско премеждие.

 Миналата година  при нелеп инцидент певицата жестоко счупва единия си крак и известно време се придвижва с инвалидна количка, после с патерици. Травмата Милица получил докато вървяло облечена с дълга рокля, която настъпила, изгубила равновесие и паднала фатално. После се установило че има сериозно счупване, пише „Ретро”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки