Красимир Вълчев: Българският учител показа, че на него може да се разчита!

0

- Advertisement -

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, сподели пред в. „Аз-буки“:

„Българският учител показа, че на него може да се разчита – по принцип и когато сме в трудна и екстремна ситуация. Доказа, че е подготвен, иновативен и отдаден на работата. Впечатли с ентусиазъм, реактивност, съзидателност, професионализъм, солидарност и взаимопомощ.“

Изключително високи нива на одобрение получиха лекарите и учителите според експресния телефонен сондаж на Gallup International. Той е проведен сред 1000 пълнолетни българи в периода 20 – 23 март. 74 на сто от анкетираните одобряват, като цяло, действията на правителството. Показателна е и високата оценка, която хората дават на Министерството на образованието и науката – 86%.

Това е и най-високата оценка спрямо институциите, които са на първа линия в борбата с разпространението на заразата, а именно МВР – 80%, и здравеопазването – 83%.

Затова не е никаква изненада, че учителите са с много високи нива на одобрение – 87%. Изпреварват ги единствено лекарите – 91%. И още, след толкова десетилетия от забвението е изваден един позабравен инструмент – вечерният час. Над 50% от допитаните го одобряват и въобще не гледат на него като на ограничител на правата. При тази обществена нагласа още по-логично звучат думите на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, че кризата е и огромна възможност за една миниреволюция в системата на образованието.

Миниреволюция с прехода към дистанционна форма на обучение, с ангажираността на родителите, с взаимодействието между учители и родители. В крайна сметка, трудната ситуация ни дава шанса да променим нагласата на младите към образованието и към науката, откъдето идват хората, от които очакваме да ни изведат от кризата.

Прегледана: 5550

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки