Красимир Вълчев: Българският учител показа, че на него може да се разчита!

0

- Advertisement -

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, сподели пред в. „Аз-буки“:

„Българският учител показа, че на него може да се разчита – по принцип и когато сме в трудна и екстремна ситуация. Доказа, че е подготвен, иновативен и отдаден на работата. Впечатли с ентусиазъм, реактивност, съзидателност, професионализъм, солидарност и взаимопомощ.“

Изключително високи нива на одобрение получиха лекарите и учителите според експресния телефонен сондаж на Gallup International. Той е проведен сред 1000 пълнолетни българи в периода 20 – 23 март. 74 на сто от анкетираните одобряват, като цяло, действията на правителството. Показателна е и високата оценка, която хората дават на Министерството на образованието и науката – 86%.

Това е и най-високата оценка спрямо институциите, които са на първа линия в борбата с разпространението на заразата, а именно МВР – 80%, и здравеопазването – 83%.

Затова не е никаква изненада, че учителите са с много високи нива на одобрение – 87%. Изпреварват ги единствено лекарите – 91%. И още, след толкова десетилетия от забвението е изваден един позабравен инструмент – вечерният час. Над 50% от допитаните го одобряват и въобще не гледат на него като на ограничител на правата. При тази обществена нагласа още по-логично звучат думите на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, че кризата е и огромна възможност за една миниреволюция в системата на образованието.

Миниреволюция с прехода към дистанционна форма на обучение, с ангажираността на родителите, с взаимодействието между учители и родители. В крайна сметка, трудната ситуация ни дава шанса да променим нагласата на младите към образованието и към науката, откъдето идват хората, от които очакваме да ни изведат от кризата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки