Шефката на болницата в Курило има две титли за красота

0

- Advertisement -

Д-р Цветослава Гълъбова, която бе част от медицинския съвет, оглавяван от професор Коста Костов, може да се похвали не само с успехи в работата си като психиатър е победител в конкурси за красота.

 Малцина знаят, че тя спечели надпреварата „Мисис Баба” през 2014 година, надвивайки 300 кандидатки, а на следващата година грабва короната и на „Мисис Баба Европа”. Днес с усмивка казва, че това е веселата част от нейната биография.Както и часовете за отмора с нейния внук Мирослав.

 Разтоварва с народни танци. Казва, че от тях се зарежда с нужната енергия за да продължава да лекува болните души. Днес е шеф на болницата в Курило. Била е девети клас когато прочела „Мъжът и жената интимно” скришом от майка си и решила че ще стане сексолог. После чела Фройд и разбрала, че психиатрията е нейната.

 Днес доктор Гълъбово твърди, че кандидатства медицина единствено и само, за да стане психиатър и никога не е имала колебания относно професията. Приемат я обаче стоматология, защото за психиатрията не им достигнали 5 стотни. Това я мотивира да бъде отлична студентка с надеждата да й разрешат да се прехвърли в желаната специалност. До трети курс обаче не й позволява да се премести. Тогава Цветослава напуска стоматологията и кандидатства отново медицина, за да учи това, което иска. Завършва през 1993  година и веднага започва работа в Първа градска болница, а през 1994 година става лекар в болницата в  Курило. 4 години по-късни я избират за началник на най-тежкото отделение където лекуват мъже с остри психози. Възхитени от нейните качества през 2009 година, колегите й я избират за директор на лечебното заведение.

 За 25 години в психиатрията в Курило й се е налагало хиляди пъти да казва на родители, че детето им страда от шизофрения, виждайки как целият им свят рухва за минути.

Родена е на фаталния 13 септември. Тя израства в семейство на учители. Майка й е преподавател по хими, била е директор на училище. А баща й завършва математика. Брат й пък е  доцент в УНСС. Доктор Гълъбова има два брака зад гърба си, които завършват неуспешно. Тя вярва, че всеки човек има съдба. Първият й съпруг също е доктор, който сега работи във Враца. Голямата й дъщеря Мариана я дарява преди осем години с внук, който сега е във втори клас. Малката й щерка Александра от втория брак пък трябва да завърши училище тази година, пише „Галерия”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки