Как Каракачанов се измъкна от ситуацията с неудобната снимка

0

- Advertisement -

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира разпространената във Фейсбук снимка, на която се вижда, че седи на пейка с шефа на пресцентъра си, въпреки забраната за достъп до градинки и паркове по време на извънредното положение.

На въпрос в интервю за bTV в градската градина ли се намира, той отговори:

„То много ясно се вижда на снимката – извън градинката срещу МО. Аз съм на плочките, зад мен е парапетът на градинката. А от дясната страна, на 10-12 метра е министерството, точно там стоя, а точно срещу очите ми е Народният театър.“

Попитан за спазването на физическа дистанция между събеседниците Каракачанов отвърна:

„Ами аз с този човек и с моя екип не сме спрели да работим, и не сме излизали в отпуска. Ние с тези хора сме по 9-10 часа на ден, както и другите министерства не сме спрели да работим“.

Министърът подчерта, че в събота и неделя се разхожда „по тротоарите около блока в квартала“.

Той коментира и самата забрана за посещение в паркове и градини, като според него тази мярка трябва да се разхлаби при въвеждане на определен ред за посещение.

Според него може да се въведе график за големите паркове – сутрин там да се разхождат хората над 60-годишна възраст, най-застрашените от коронавируса, както и семействата с малки деца, защото те „пощръкляват“ вкъщи. Следобед пък можело да се отвори „слот“ за хората, които през деня са били на работа.

„Това е идеята и на Борисов. Но все пак следващата седмица да се види какви ще са резултатите“, посочи Каракачанов, визирайки и хубавото време, и предстоящите великденски празници.

Самият Борисов също коментира снимката на Каракачанов пред журналисти, след въпрос от телевизията:

„Той беше във вашата телевизия и много добре обясни точно какво е правил там. Не съм разговарял с него. Кoлeгaтa Кaрaкaчaнoв – ceднaл cлeд интeрвю c вaшaтa тeлeвизия тaм. Мoжe и дa нe e прeцeнил изoбщo, чe… интeрвю e дaвaл зa вac. И ceднaли нa пeйкaтa зa eднa минутa. Дa гo глoбят, нaдaли… Тoй тaкa или инaчe нямa зaплaтa. Дa гo глoбят!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки