Първият бг космонавт с видеообръщение в деня на авиацията и космонавтиката: Самодисциплина и оптимизъм са ни нужни сега!

0

- Advertisement -

В дните на социална изолация трябва да вменим на най-близките си стоицизъм, самодисциплина и оптимизъм – все качества, характерни за летателната професия, казва първият български космонавт Георги Иванов във видеообръщение от своя дом по повод днешния празник на авиацията и космонавтиката.

На днешната дата, 12 април, честваме Международния ден на авиацията и космонавтиката. Начало на пилотираната космонавтика дава полетът на съветския космонавт Юрий Гагарин през 1961 година.

„59 години след историческия полет на Юрий Гагарин моите колеги астронавти и космонавти живеят и работят по шест месеца на Международната космическа станция, а има и такива, които работиха в Космоса повече от една година. Най-сърдечно ги поздравявам в това нелеко време не само за България, но и за целия свят на социална изолация”, заявява Георги Иванов и отправя пожелание за стоицизъм, самодисциплина и оптимизъм – все качества характерни за нашата летателна професия, които сега трябва да вменим и на най-близките си хора, с които заедно да останем вкъщи.

„Зная, че много деца и младежи мечтаят за авиацията и Космоса. Млади приятели, не се отказвайте от своите мечти, борете се за тяхното осъществяване и помнете, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му”, споделя Георги Иванов и продължава с думите си към младите: „Радостното е, че от тази Висшето военно училище „Георги Бенковски” отваря врати и ще приеме курсанти. Това е добър старт за осъществяване на вашите мечти”. /БГНЕС

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки