60 хиляди гледат опера онлайн, и филхармонията остана със своите почитатели в мрежата

0

- Advertisement -

60 хиляди гледат опера онлайн, Филхармонията остана със своите почитатели в мрежата

Над 60 хиляди зрители са гледали три от онлайн постановките на Софийската опера и балет, съобщава директорът акад. Пламен Карталов.

Той отбелязва, че 28 хиляди от тях са гледали операта „Борислав“ от Маестро Георги Атанасов. От Националния оперен театър продължават да излъчват безплатно постановки от богатия си архив, докато публиката е ограничена да посещава живите представления заради епидемията от коронавирус. Маестро Карталов заявява, че много от заглавията ще бъдат повторени по желание на публиката. Сред тях е „Джоконда“ с изключителен състав – Гена Димитрова, Никола Гюзелев, Стефка Минева и други.

Опера Пловдив създаде онлайн платформа „Изкуство в тишина“, която може да бъде гледана на фейсбук страницата на Опера Пловдив и в техния УouTube канал. Отделна секция с материали за деца ще се развива и на страницата на Академията на госпожа Опера с приказки, уроци по актьорско майсторство, балет за малки принцеси и други забавни изненади. Старозагорската опера показа спектакъла „Тоска“ – запис от 16 септември 1992 г. с участието на Анна ТомоваСинтова. Представлението е било с благотворителна цел за възстановяване на опожарената сграда на Операта.

Оперите в Русе и Бургас също представят изключителни заглавия от афиша си. Операта във Варна продължава да показва знакови спектакли от програмата „Опера в Летния театър“. Театрите от цялата страна също се надпреварват да покажат онлайн най-интересните си постижения от изминалите години.

Софийската филхармония също остава заедно със своята публика в интернет страницата и във „Фейсбук“. Плевенската филхармония планира излъчване на вече състояли се концерти през изминалите два сезона, които могат да се видят на страницата на Плевенската филхармония във „Фейсбук“. Информация за програмата можете да намерите в официалните и фейсбук страници на театрите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки