Изпитание: И детските градини ще учат онлайн

0

- Advertisement -

В очакване на решението на Регионалното управление по образование в София започна дистанционно обучение и на децата в детските градини, обяви за „Хоризонт“ заместник-кметът по образование и култура Тодор Чобанов.

Това ще даде възможност на тези в 4-та група да покрият норматива за първи клас, посочи Чобанов:

„Истината е, че това е голямо изпитание за детските градини, тъй като те по принцип са организирани към отглеждане заедно с обучение на децата.

Убеден съм, че въпреки трудностите, децата ще успеят да покрият норматива и да се подготвят добре за следващите нива. Правим всичко възможно за плавното прехвърляне на децата в първа градинска група от яслените.

Нека тези родители, които имат някакви конкретни притеснения и въпроси, да се възползват от телефоните и имейлите на Дирекция „Образование“ –  да ги зададат тези въпроси, за да можем действително да проведем едно добро класиране и да приемем максимално много деца в общинските детски градини“.

На 15 май ще се извърши първото класиране за прием детските заведения в София. 11 790 са общо свободните места. Ако се наложи, заради извънредната ситуация в страната, свързана с коронавируса, сроковете може да бъдат удължени. Копирано от standartnews.com

Прегледана: 19088

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки