Изпитание: И детските градини ще учат онлайн

0

- Advertisement -

В очакване на решението на Регионалното управление по образование в София започна дистанционно обучение и на децата в детските градини, обяви за „Хоризонт“ заместник-кметът по образование и култура Тодор Чобанов.

Това ще даде възможност на тези в 4-та група да покрият норматива за първи клас, посочи Чобанов:

„Истината е, че това е голямо изпитание за детските градини, тъй като те по принцип са организирани към отглеждане заедно с обучение на децата.

Убеден съм, че въпреки трудностите, децата ще успеят да покрият норматива и да се подготвят добре за следващите нива. Правим всичко възможно за плавното прехвърляне на децата в първа градинска група от яслените.

Нека тези родители, които имат някакви конкретни притеснения и въпроси, да се възползват от телефоните и имейлите на Дирекция „Образование“ –  да ги зададат тези въпроси, за да можем действително да проведем едно добро класиране и да приемем максимално много деца в общинските детски градини“.

На 15 май ще се извърши първото класиране за прием детските заведения в София. 11 790 са общо свободните места. Ако се наложи, заради извънредната ситуация в страната, свързана с коронавируса, сроковете може да бъдат удължени. Копирано от standartnews.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки