Милен остава без майка на 7 години, 13 пъти бягал от татко си! „Калина и Боян са най-добрите ми приятели”, казваше журналистът

0

- Advertisement -

След като беше свален от телевизионен екран през лятото на 2018 г., Милен Цветков бързо беше изоставен от повечето си приятелите. А тази изолация го вкара в тежка депресия, спомнят си след трагедията негови съседи.

Но допълват, че той е използвал последната една година и половина за общуване със сина си Боян. Често го чували да казва, че 8-годишното момченце и 24-годишната Калина, дъщеря му от първия брак, са най-добрите му приятели.


„Дъщеря ми е далеч от мен, но си говорим с нея винаги когато имаме възможност. Обожавам я. Помагам й с таксите за университета, в който следва. Но с Боян имам още по-специална връзка. Той е най-близкият ми човек, говоря си с него, като с възрастен човек и на моменти се изумявам, каква аналитична мисъл има”, разказвал приживе Милен.
Съседите му си спомнят още, че няколко месеца след като се е родил Боян, той веднага прехвърлил жилището си на негово име, защото още тогава е усетил, че връзката между баща и сън ще е много силна. Това ни най-малко не ядосало по-голямата му дъщеря, която е добре устроена в Холандия. Каката също обожавала малкото си братче и с удоволствие прекарвала време с него, когато се връщала в България през летните ваканции.

Милен остава без майка на 7 години

Като малък Милен Цветков преживява голяма житейска драма. Бил само на 7 годинки, когато умряла майка му. „Щом почина съпругата ми, аз поех кръста си и отгледах Милен”, разказваше приживе бащата на тв водещия – Виктор Цветков.

Таткото се пресели в отвъдното преди 16 години – на 27 юли 2004-а. Покоси го инфаркт. Родителят на Милен имаше проблеми със сърцето си още от 90-те. В онези времена лично проф. Чирков му направи сърдечна операция.


„Израснал съм и винаги съм живял във враждебна среда. Баща ми беше много тежък човек. Авторитарен. Аз, между другото, доста приличам на него”, признавал е водещият, чийто живот беше отнет от дрогиран шофьор.


С татко му неведнъж са имали остри конфликти. Непрекъснато спорили. Случвало се е дори възрастният мъж да посяга на своя наследник – при това в на пръв поглед безобидни ситуации.  „Веднъж си купи чантичка в Слънчев бряг. В упътването пишеше, че артикулът е тип „Борсалино”. Аз му викам, че това не е борсалино, а чантичка. И цялата ни няколкочасова разходка из Слънчев бряг премина така – чантичка, борсалино, чантичка, борсалино… В квартирата получих два шамара и признах, че е борсалино. Нямаше как, той беше по-силен от мен”, споделял е журналистът, за когото скърби цяла България.


Като дете Милен бягал цели 13 пъти от баща си. За сефте се изнизал от къщи, когато бил на 4. Странното в случая е, че таткото нито веднъж не го потърсил с милиция. Седял си най-спокойно у дома и чакал синчето да се върне.
За своя родител Милен твърдеше, че бил невероятен педант. Вдигал нечувани скандали в жилището им, ако наследникът му случайно поставел нещо не на място. Съседите в кооперацията се виждали в чудо от крясъците.


Цветков-старши имал много гаджета в онези години. Овдовелият мъж обаче така й не пожелал да се ожени повторно. Самият Милен го поощрявал да мине под венчило, но татко Виктор не се давал. „Явно го е било страх”, разсъждаваше кумирът от малкия екран преди смъртта да го отнеме от децата и феновете му.


Щом таткото починал, тв водещият първоначално не искал да отиде на погребението му. Давал си сметка, че трябва да изпрати родителя си в последния му земен път, но нещо отвътре го карало да се дърпа. Накрая все пак уважил траурната церемония. И там изведнъж му олекнало. „За пръв път видях лицето на баща ми толкова спокойно. И осъзнах колко много всъщност го обичам, макар че в детството си много често не съм го разбирал”, споделял е в миналото Цветков.

Когато отишъл на гробищата да уточнява детайлите по тъжната церемония, журналистът шокирал служителите със странното си поведение. Вместо да рони сълзи, се заливал от смях. Развеселили го въпросите: „Какъв ковчег искате?”, „А кръста какъв да е?”, „Покров да има ли?”…


В един момент токът в погребалната агенция спрял и трудещите се зад гишето взели да обясняват, че не могат да разпечатат некролога. Това още повече разхилило Милен и придружаващия го негов приятел. Сподвижникът на телевизионера дори си позволил да попита, кикотейки се, какво се случва с крематориума, когато възникне внезапна повреда в елинсталацията.

Станал десен заради баща си

Милен възприел десните си политически виждания от своя баща. При социализма юристът Виктор Цветков бил принуден от комунистите да работи в завод за мизерната заплата от 80 лева. Освен това партията столетница му конфискувала и всичките наследствени земи.


„По принцип имам десни виждания. Смятам, че на по-успешните хора трябва да им се дава възможност да напредват. Разбира се, в никой случай не смятам, че не бива да има взаимопомощ вътре в обществото, защото то се крепи на това. Не може всеки да съществува сам за себе си. Но условията трябва да са създадени така, че по-успелите граждани да вървят напред. Защото така те ще теглят и останалите”, разяснявал е възгледите си журналистът, който в последните няколко години беше водещ на онлайн телевизията на ДСБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки