По-ниска цена на парното, ама… догодина

0

- Advertisement -

Цената на парното отопление и топлата вода през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от цената през изминалия. Това стана ясно от изявление на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов по повод поисканите постъпвания на цената на топлоенергията от 1 юли от топлофикационните дружества в страната.

„В края на месец март 2020 г. топлофикационните дружества в страната представиха в КЕВР заявленията си за цени на топлинната енергия за новия отоплителен сезон 2020-2021 г. Регулаторът изиска и неповерителни версии на техните заявления, които на 10 април бяха публикувани на интернет страницата на КЕВР. Това позволи всички заинтересовани страни да се запознаят с направените от дружествата предложения. Анализът на заявленията на топлофикационните дружества показва, че те искат значително увеличение на цената на топлинните услуги“, добави той.

Според него всякакви искания за предстоящо увеличение на цените на топлинната енергия са изцяло неоснователни. По думите му след същественото намаление на цената на природния газ, който влияе най-силно върху цените на топлинната енергия, цената на парното отопление и топлата вода през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от цената през изминалия сезон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки