Бдения в памет на Милен Цветков и искания за адекватно наказание за смъртта му

0

- Advertisement -

Десетки граждани се събраха пред Съдебната палата в София и в други градове на бдение в памет на журналиста Милен Цветков, който загина в катастрофа, докато чакаше на червен светофар с колата си в столицата на 19 април.

Участниците в бдението настояха за безпристрастно разследване на трагедията, отнела живота на Цветков и адекватно наказание за нея.

Пред Съдебната палата в Бургас настояха за по-високи присъди за шофьорите, причинили смърт на пътя и реално изтърпяване на наказанията в пълния им размер.

Те призоваха смекчаващи вината обстоятелства да не се вземат предвид, когато има употреба на наркотици и алкохол.

Велина Павлова от организаторите на бдението подчерта необходимостта от законодателни промени, като изтъква случая от региона на Бургас: „През 2018 г. едно семейство от Карнобат, момичето беше бременно в 7-мия месец. Един румънски шофьор ги уби на магистрала „Тракия“. Той също е бил под влиянието на наркотици. Максималната присъда, която са му дали, е 9 г. Тя не е окончателна и той ще я обжалва“.

Листовки със снимката на журналиста Милен Цветков и надпис „За един човек, живял достойно“ поставиха и пред сградата на Съдебната палата във Варна граждани, които излязоха на протест срещу безумието по пътищата. Някои от тях дойдоха с децата си и оставиха цветя пред плакатите на Цветков, те поискаха максимална присъда за убийството му и още по-строго законодателство за убийствата на пътя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки