Стълпотворение на Женския пазар! Пазаруваме с маски, агнешкото само с левче нагоре

0

- Advertisement -

В часовете преди обяд на Женския пазар в София беше пълно с хора, които искат да пазаруват, въпреки лошото време.

По традиция на Гергьовден агнешкото месо е основното ястие на трапезата. Има ли начин да установим, че месото е българско производство и какви са цените тази година?

„Най-важното е да знаят хората как да различават прясното от замразеното. Когато месото е замразявано, се изтича вода, почернява. Когато е прясно, седи розово и самите кокали изглеждат по-свежи. Малко по-скъпо е, защото няма внос. С 1-2 лв. е цената нагоре. Плешката вървеше от 14 до 15 лв., бутчето от 16 до 17 лв.“, обясни един от търговците.

Предприети са противоепидемични мерки и на Женския пазар. Хората трябва да са на 2 метра разстояние един от друг и е задължително да носят маски. Допускат се определен брой хора.

Потребителите и търговците не откриват сериозна разлика в цените на зеленчуците.

Прегледана: 32526

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки