КЗК пресече далаверата с тролеите във Враца! Ред е ВАС да удари мошениците(ДОКУМЕНТ)

0

- Advertisement -

Браво на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) – след разкрития на Narod.bg за измамите на Юлиан Димов и неговото дружество „Авто Инженеринг Груп” с тролеите на Враца, антимонополната комисия поряза далаверата! (документът)

С определението си експертите в КЗК отказват на „Тролейбусен транспорт“-Враца предварително изпълнение – т.е., да сключат договор с фирмата на мошеника, преди да е приключила процедурата по обжалване на търга за тролеите.

Юристи коментираха, че се очаква определението на КЗК да бъде обжалвано и вероятно отменено от състав на Върховния административен съд (ВАС). Вече писахме, че в близкото минало фирмата на Димов, превърнала се в нарицателно за корупция, е печелила скандални дела за обществени поръчки именно във ВАС без оглед на доказателства или правна логика.

Много от делата на Димов са били решавани с цената на брутално погазване на закона все при зам.-председателя на ВАС Мариника Чернева – естествено, след „случайно“ разпределение на делата, което се оказа поредната пробойна в Темида по думите на главния прокурор Иван Гешев…

Юлиан Димов знае кого и как да корумпира, за да се пази от закона

Според източници от ВАС мътните сделки се уреждали в съда, над който е само Господ, след като Юлиан Димов и партньорът му Христо Каракостов няколко пъти носили буквално торби с пари в кантората на столичното адвокатско дружество „Георгиева и партньори“ в ж.к. „Редута” в София, откъдето сумите поемали до правилния адресат, което пък гарантира и „правилни“ за мошеника Димов съдийски решения.

Грандиозната измама във Враца намери продължение на 5 май, когато порязаното от КЗК дружество „Авто Инженеринг Холдинг Груп” подали жалба пред Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на антимонополната комисия. Това обаче е косвено потвърждение на доказания факт, че Юлиан Димов е декларирал неверни данни пред Столична община, което си е повод за отстраняване от обществената поръчка. Ясно е, че никой не подава жалба срещу очевидни факти, освен ако не разчита на корупционна уговорка, за да спечели по втория начин.

Има обаче и още една добра новина – за съжаление на измамника на 7 май 2020-а в Софийската градска прокуратура е образувано досъдебно производство именно за деклариране на неверни данни срещу Димов покрай обществена поръчка на Столична община.

Юрист коментира, че единствената надежда на пишман бизнесмена е да спечели всичко пред ВАС. „В нашите среди се говори, че във Върховния административен съд има „подходящи” съдии, които да решат казуса в разрез със закона, но по начин, изгоден за Димов. Разбира се, това става срещу солиден подкуп. А знаем, че решенията на ВАС са необжалваеми, т.е., всеки сенчест бизнесмен ще е готов да плати колкото му поискат, но да си реши далаверата законово”, ясен бе адвокатът.

Narod.bg ще се поинтересува кои съдии (и как – ръчно или автоматично) са разпределени по делата на Юлиан Димов, за да стане ясно кои магистрати ще вземат мръсни пари в услуга на мафията    за да помогнем на спецслужбите в разплитането на грандиозната фалшификация.

Кметът на Враца Калин Каменов е затънал до уши в корупционни схеми, по които вече работи прокуратурата

Очевидно е, че община Враца всячески бърза да сключи договор за тролеите с „Авто Инженеринг Холдинг Груп”, докато няма обвинения или докато съдът не е отменил решението за избор на измамническото дружество за доставчик – без значение, че заради далаверата ще загубят еврофинансирането, което 9 милиона лева само по тази процедура. Въпросът е на рушвет, не на работа в името на обществото.

Пред Narod.bg възмутен служител в община Враца подчерта, че компрометираният кмет Калин Каменов упорит бяга от въпросите за срещите и корупционните уговорки, които е направил с Юлиан Димов в разрез с интересите на града

Междувременно пък подкупените от измамника чиновници в Министерството на отбраната и в Агенцията за обществени поръчки продължават да си подават топката и да протакат вкарването на далавераджиите от „Авто Инженеринг” в забранителния списък за обществени поръчки, което е задължително да се случи заради прекратени по вина на Юлиан Димов сделки.

Според буквата на закона дружество, което има в досието си изцяло неизпълнена обществена поръчка (каквото е „Авто Инженеринг” с провалена доставка на рейсове втора ръка за Министерство на отбраната), се вкарва в забранителен списък и повече не може и да помирише участие в надпревара за спечелване на сделка с държавно финансиране.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки