ГОРДОСТ: Ето ги нашите 10 най-изявени млади личности

0

- Advertisement -

България вече има своите 10 най-изявени млади личности, избрани сред 64 номинирани за това отличие, което е част от световната програма The Outstanding Young Persons.

В България този проект се провежда за шеста поредна година, а целта му е ежегодно да бъдат отличени млади хора, които се открояват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример и вдъхновение на други по света. Поради международната пандемия от Covid-19, тази година форматът се проведе онлайн.

“Приемам отговорно наградата. За мен беше огромна изненада, тъй като нямах никаква представа, че съм номинирана от някого“, казва Йоана Колева, една  от дамите, отличени в ТОП 10 на най-изявените млади личности в България за 2020 година и организатор на благотворителното бягане по двойки, в подкрепа на хора с увреждания Run2Gether.

“През последните три години активно работихме в подкрепа на хората с различни възможности, като се стремим да осигурим за тях един по-добър социален и икономически живот”, казва още Йоана Колева.

“Run2Gether е кауза, която развиваме – спортно събитие, което цели да включи в чисто социален аспект хора с различни възможности като част от обществото”, допълва тя.
Нейното име и каузи ще бъдат представени на световен конгрес в японския град Йокохама.

Сред отличените е и Лазар Радков, основател на националната кампания „Капачки за бъдеще“ и председател на едноименната фондация.

“Явно хората са оценили нещата, които се опитвам да правя. Така или иначе тези неща съм ги правил, правя ги и ще продължавам да ги правя”, казва той. Заради неговата кауза в момента няма нито една болница в страната, която да използва кувьози от преди 2000 г.

“За две години успяхме да подменим кувьозите в 22 общински болници, особено в по-малки населени места, където положението е доста по-тежко. Имаше болници, където най-новият кувьоз беше от 1989 г.”, казва Лазар Радков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки