Ген. Мутафчийски: Военните болници в готовност за втора вълна на COVID-19, каза НАТО

0

- Advertisement -

Военните болници у нас трябва да останат в готовност за втора вълна на коронавирус. Това е записано в окръжно писмо на НАТО, което е получено днес, стана ясно на брифинг в Министерски съвет, в който взе участие и шефа на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.

За писмото стана ясно в рамките на отговор за разделянето на болниците в София на такива, които ще лекуват коронавирус и такива, които ще поемат преобладаващо другите заболявания, както обяви тази сутрин доктор Ангел Кунчев. Сутринта ВМА беше сред тези болници, които преобладавщо ще лекуват коронавирус, като една от водещите болници в София с инфекциозно отделение.

Венцислав Мутафчийски посочи, че военните болници са декларирали готовността си да продължат да лекуват български граждани, и цивилни, но ще вземат предвид писмото от НАТО. То касае оставането в готовност на военните болници за поемане на заразени и лечение на военни от коронавирус.

Венцислав Мутафчийски отказа да предостави повече подробности от писмото, както и от плановете на двете болници – тази в София и тази в Сливен, с аргумент, че това е класифицирана информация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки